Няма място за дебат: Ако е възможно, Левски трябва да вземе Божинов


Няма място за дебат: Ако е възможно, Левски трябва да вземе Божинов

6669 0

В медийното пространство днес се появи информацията, че ръководството на Левски е инициирало преговори с Валери Божинов, по настояване на треньора Славиша Стоянович. И, ако има дори малка възможност "сините" да върнат нападателя на стадион "Георги Аспарухов", шефовете на клуба не трябва дори да се замислят, а час по-скоро да го направят част от състава на 26-кратните шампиони.

32-годишният нападател не игра дълго време преди да се завърне в Първа лига, подписвайки сензационно с Ботев Враца. За едва няколко месеца, в които лекуваше и контузия, той доказа, че все още е класен нападател, особено за равнището на българския футбол, а Левски само може да спечели от негово завръщане в отбора. Опит, класа, голмайсторски нюх и дори плеймейкърски способности са качества, които всеки тим цени, а ако последните два месеца доказаха нещо, то е, че в Левски тези качества може и да ги има, но ако Костов и Обертан нямат ден, нападението на "сините" страда сериозно.

Извън бившия нападател на Берое и ЦСКА, столичният клуб разполага с посредствена версия на Серджиу Буш, а Луан Виана остава абсолютна енигма за всички фенове, а дори и за хората в клуба. Ривалдиньо има повече постове в Instagram, отколкото минути за Левски, а контузията на Паулиньо по време на лятната подготовка навреди сериозно на атакуващата мощ на тима през настоящия сезон. Да, "сините" бележат (второто най-силно нападение в България), но когато някой мач "зацикли", ясно се вижда, че няма кой да бележи голове за отбора.

Точно тук Валери Божинов може да е много полезен за Левски. Габриел Обертан има нужда от още един футболист, който може да разпределя добре топката и да твори в заключителната фаза на атаката. Френският ас никога не се е славел като голмайстор, но играч от класата на Божинов може да се възползва от отличното чувство на Обертан за извеждащи пасове. Нападателят ще позволи на "сините" да играят в няколко формации, като може да е и на върха заедно с Костов, така и да действа зад него и постоянно да сменя позицията си с Обертан. Защитата на съперниците пък ще трябва да се съобразява не само с Костов, но и с Божинов, тъй като и Обертан, и Кабрал се представят посредствено пред гола. Така опасността при нападенията ще се удвои, защото освен Костов и често влизащият от втора позиция Мариани съперникът ще трябва да се ориентира и към играта на Божинов, който има отлично пласиране в наказателното поле.

Бившият ас на Ювентус, Манчестър Сити, Лече и Фиорентина може да е на 32 години и далеч от пика в кариерата си, но е доказана класа за разлика от измислените герои, които Левски привлече през последните 2 сезона. Ако има и малка вероятност Божинов отново да облече екипа на "сините", то тя трябва да бъде преследвана яростно и без капка колебание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички