Батков: Съдиите не са безпристрастни, сами се натягат на Лудогорец


Батков: Съдиите не са безпристрастни, сами се натягат на Лудогорец

1700 0

Бившият президент на Левски Тодор Батков коментира скорошната среща на футболните босове с премиера Бойко Борисов. Според него българските рефери не са безпристрастни, като винаги подкрепят един точно определен отбор и сами се натискат на силните на деня.

"Такава среща имаше през 2002-а или 2003 г. Тя бе инициирана от Васил Божков, тогава собственик на ЦСКА. Аз участвах в тая среща. Наистина говорихме открито, бяхме всички силни хора в клубовете от "А" група. Стиснахме си ръцете и общо взето около 3 месеца издържа уговорката. Тогава пак имаше голям натиск върху съдии. Имаше сателитни отбори на големите. Даваха се мачове, скачаха срещу противниците", коментира Батков в предаването "120 минути".

"Сега, предполагам, проблемите са същите. Все пак има какво да се желае от съдийството. Не бих казал, че е безпристрастно. Случайно или не, гледайки големите отбори, винаги подкрепата е за един определен - 8-кратния шампион Лудогорец. Това е публично. Гледах Суперкупата. Сега защо трябва да отменят гола на Локомотив (Пловдив)? Той си беше чист редовен гол. Нека пък един път да не вземе купата Лудогорец. Какво толкова ще се случи? Аз предполагам, че дори Домусчиев няма пръст в това. Мисля, че сами се натягат съдиите. Това е моето чувство. За да са със силните на деня? Ами да, това е една българска типична черта”, добави той.

Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, говори и за най-тежките си и най-щастливите моменти в "синия" клуб - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама