Батков: Плакал съм заради обиди от феновете на Левски, но никога не предадох клуба!

 

Бившият президент на Левски Тодор Батков се върна към времето, в което беше собственик на клуба. Авокатът си припомни как се е сдобил с акциите на “сините” и направи равносметка на периода, в който той беше важният човек на “Георги Аспарухов”.

Бившият президент на Левски Тодор Батков гостува в предаването "120 минути" по bTV, където се върна към времената, в които бе собственик на клуба. Батков си спомни и хубави, и лоши моменти, свързани с "Герена", които са му оставили спомени за цял живот.

Хубчев обяви избраниците си за дебюта си в елита с Левски

Петър Хубчев определи група от 19 футболисти за дебюта си, начело на Левски в родния шампионат. В понеделник вечер "сините" гостуват на Дунав в п...

"Издръжката на Левски ми струваше към 47-48 млн. лв. Около 35 от тях са в капитала, в заеми, които бях дал след увеличението на капитала, които опростих след като се оттеглих. И около 10 млн., които съм давал в брой, а Баждеков ги водеше. Тогава имаше и кешове, говоря за първите години... Въобще не се печели от футбол в България, забравете! И Домусчиев не печели, въпреки няколкото добри трансфера, които направи. Въпреки че два пъти участва в Шампионската лига и два пъти в групите на Лига Европа", заяви Батков.

"Няма как да се печели от футбола в България и причината е много проста: няма платежоспособно търсене. Не може да се направят добри пари от билети, от телевизионни права, скъпи трансфери не могат да се правят, така че, като теглиш чертата, си назад. Много назад... Имаше моменти, в които бях най-щастливия човек на земята, но имаше и такива, в които бях най-нещастния. Като тегля чертата, аз съм доволен, щастлив съм, че имах шанса да се докосна до най-обичания футболен клуб в България. Да дам това, което мога. Постигнахме много успехи – 6 титли, 5 купи, 3 суперкупи, Шампионска лига за първи път. И най-вече: радостта на хората, на стотици хиляди хора в тези тежки времена", добави още той.

Батков заяви категорично, че не е правил компромиси в ущърб на Левски: "Грешки допусках, допускал съм фрапантни грешки, защото винаги за мен честта и достойнството на клуба са на първо място. Правил съм компромиси, но никога във вреда на "Левски”. Никога! Ето, заклевам се пред камера!"

"Имало е случаи, поради които съм плакал заради отбора. Имало е много обидни случаи. От загуби – било ми е много тежко, защото ние загубихме много финали, много калъфки събрахме, но съм плакал от обида – просълзявал съм се в два случая. В първия случай, когато играхме с Виляреал на Националния стадион. Играхме безобразно и ни биха много. Мисля, че 3 или 4 на нула. Тогава по-голяма част от присъстващите скандираха обидни неща против мен. Вторият път беше на така наречения "юбилей”, когато горе-долу се случи същото. Не съм заслужил това. Аз не предадох Левски в нито една минута!... Не искам да гледам кой колко пъти е ставал шампион, но аз сигурно съм най-успешният президент. Поне така казват хората”, заяви Батков. Цялото интервю гледайте тук

 

Още по темата

Please select answer!