Стив Траоре: Потиска ме липсата на разнообразие в Стара Загора, трябва ни мотивация


Стив Траоре: Потиска ме липсата на разнообразие в Стара Загора, трябва ни мотивация
Снимка: beroe.bg

1332 0

Една от основните фигури в състава на Берое - Стив Траоре, сподели впечатленията си от обстановката при "зелените". Пред "Гонг" атакуващият състезател разкри своите мечти на футболния терен, като сподели интересни подробности около своя живот и трансфера си при "заралии".

Крилото не пропусна да коментира и представянето на тима. Той определи последния мач на своя отбор срещу Пирин, завършил 0:0, като положителен.

"Да, резултатът беше задоволителен, защото не загубихме. Ние дойдохме, за да спечелим три точки и макар да не знаехме как по-добре да реализираме нашите положения, можем да си извлечем позитиви, тъй като това е първият път през този сезон, когато не загубихме навън от дома", заяви Траоре, след което разкри защо той и съотборниците му са по-нерешителни, когато играят навън.

"Да, това е вярно. От началото на сезона имаме повече затруднения да постигнем добри резултати навън спрямо вкъщи. У дома всички се чувстваме решително, защото с нас са феновете, които винаги ни мотивират. Считам, че с повече концентрация и мотивация можем да постигнем по-добри резултати както навън, така и на наш терен", допълни още той, разкривайки как е попаднал в Стара Загора.

"Случи се по много естествен начин и благодарение на приятел, който вече е играл в клуба и всички вие познавате много добре – Кийлън Лебон. По това време Кийлън беше свободен агент и аз го попитах дали клубът би се поинтересувал от мен и профила ми на играч. Той потвърди и след това е разказал за мен на помощник-треньора. Потърсиха ме и отидох на проби. По време на тестовия период старши треньорът ме хареса и в края на първата седмица ми направи конкретна оферта", каза французинът, след което обясни за емоцията от дебюта си срещу Ботев Враца, който ознаменува с попадение.

"Това бе много специален момент за мен, особено предвид това, че беше първият ни домакински мач. Бях много щастлив, защото успяхме и да победим. Също така няма да забравя никога този момент, защото това бе мой първи гол в професионалния футбол.

Стара Загора е тих град, много е спокоен. Това, което малко ме потиска, е, че няма много възможности за разнообразие в града", призна 24-годишният играч и поясни кои са най-близките му съотборници, както и целите му в професионален план.

"Разбира се, с всички в отбора. Хората, с които съм много близък, са Анисе, Томас Фонтен, Тунгара, Луизиньо и Валентино Пулиезе. Причината за това е, че всички ние говорим френски и се разбираме лесно.

"Моите лични цели са да бъда възможно най-ефективен, да допринасям възможно най-много за отбора и да влияя по възможно най-решителния начин в мачовете на отбора. Искам да стигна възможно най-далеч в кариерата си, защо не и да играя за много голям клуб. Всичко това зависи от моята работа и решителността ми. Поради това трябва да спазвам сериозна дисциплина и да вярвам в себе си, имайки увереността в мен самия. Това е всичко, което има значение", завърши Траоре.

Ето какъв проблем срещнаха старозагорци преди двубоя си с Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички