Салах има бързи крака, но дори той ще се поклони на най-подценения гол във Висшата лига (ВИДЕО)


Салах има бързи крака, но дори той ще се поклони на най-подценения гол във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7323 0

В последно време името на египетския нападател на Ливърпул Мохамед Салах нашумя още повече след невероятните му мачове. В някои от тях той изуми и с впечатляващи попадения, при които ключови бяха умопомрачително бързите му крака.

Кой обаче помни Йохан Елмандер? Нападателят е играл в родната Швеция, Нидерландия, Дания, Франция, Англия и Турция по време на кариерата си, в която има и 85 участия за националния отбор. Английските фенове биха го помнили най-добре покрай 3-те му сезона в Болтън.

Елмандер игра 108 пъти за тима и отбеляза 22 попадения. Във финалния му сезон там, шведът впечатли с 10 гола във Висшата лига, което му осигури трансфер в Галатасарай. Именно по време на тази кампания (2010/11) дойде и един от най-красивите голове в историята на този силен шампионат, както и несъмнено един от най-подценените такива.

Това се случва точно преди 11 години, когато Болтън печели с 3:2 срещу Уулвърхемптън, а Елмандер вкарва за 2:0 в полза на своя тим. Той получава топката в наказателното поле - с гръб към вратата, а зад него стоят двама противникови защитници (и още един отпред). Шведът съумява да направи трудно обяснимо (и още по-трудно изпълнимо) движение, с което се освобождава, а впоследствие и завършва с красив гол.

Можете да му се насладите във видеото по-долу в материала. Човекът зад микрофона бе повече от впечатлен от видяното и не си спести похвалните думи. За разлика от свой колега... Горкият коментатор си оплете езика с имената на виетнамски футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички