"Златната генерация" на Белгия направи последната крачка към Мондиал 2022 (ВИДЕО)


"Златната генерация" на Белгия направи последната крачка към Мондиал 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2150 0

Отборът на Белгия се класира за Мондиал 2022, след като победи Естония с 3:1 като домакин в предпоследен двубой от група Е на квалификациите за световното първенство. "Златната генерация" на белгийския тим ще има един последен шанс да докаже на света, че е способна да спечели световната титла.

Тимът на Белгия не излезе в пълния си блясък за двубоя с Естония, като отсъстваха някои от звездите на отбора. Въпреки това още в 11-ата минута Кристиан Бентеке даде аванс на "червените дяволи". След почивката Бентеке се отчете с асистенция за Яник Ферейра Караско, който покачи на 2:0.

В 70-ата минута Ерик Сорга върна едно попадение за Естония, но само четири минути по-късно Торган Азар покачи на 3:1, възползвайки се от асистенция на Кевин де Бройне. Самият Торган се появи като резерва в мача, заменяйки брат си Еден, който игра малко повече от час.

С победата Белгия вече има 19 точки в актива си - шест победи, едно равенство и нито една загуба. Тимът води с пет точки на втория Уелс. В последния си квалификационен мач белгийците ще се изправят тъкмо срещу Уелс. 

Отборът на Белгия стигна до полуфиналите на Мондиал 2018, когато бе един от големите фаворити за трофея. От края на 2018-а до днес тимът е №1 в ранглистата на ФИФА. По-рано през годината Белгия отпадна още на 1/4-финалите на Евро 2020, а Мондиал 2022 в Катар се явява последен шанс за "златната генерация" да разгърне пълния си потенциал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички