Франция не остана по-назад от Германия: Мбапе се развихри срещу Казахстан (ВИДЕО)


Франция не остана по-назад от Германия: Мбапе се развихри срещу Казахстан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2291 0

Действащият световен шампион Франция разгроми тима на Казахстан с 7:0 като домакин в предпоследен мач от група D на квалификациите за Мондиал 2022. Килиан Мбапе отбеляза четири гола, с които помогна на "петлите" да си осигурят първото място в групата и директно класиране за Световното първенство догодина.

Мбапе отбеляза хеттрик още през първото полувреме в рамките на само 28 минути. Първото попадение на нападателя на Пари Сен Жермен дойде в шестата минута след асистенция на Тео Ернандес, а за следващите две попадения - в 12-ата и 32-ата минути, му асистира Кингсли Коман. Това е първи хеттрик за Мбапе с националната фланелка.

След почивката в светлината на прожекторите се появи звездата на Реал Мадрид Карим Бензема, който се отчете с две попадения. В 55-ата минута Бензема се възползва от подаване на Тео Ернандес, за да покачи на 4:0, а четири минути по-късно Мбапе му асистира за втория му гол в мача.

Дидие Дешан даде още 13 минути на Бензема на терена, за да оформи хеттрика си, преди да го извади от игра. В 73-ата минута футболистът на Байер Леверкузен Муса Диаби вкара гол за Франция, но попадението бе отменено поради засада. Две минути по-късно Антоан Гризман центрира от корнер, а Адриен Рабио вкара с глава за 6:0.

В 84-ата минута Франция получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Гризман. Три минути по-късно Мбапе напомни, че все още е на терена, реализирайки четвърто попадение в мрежата на Казахстан, като този път асистенцията дойде от крака на Диаби. Килиан е първият играч на Франция, който вкарва 4+ гола от 1958 година насам.

С победата Франция си гарантира първото място в групата, като разполага с 15 точки - четири повече от втория Финландия мач преди края. В последния кръг "петлите" ще се изправят тъкмо срещу Финландия, който обаче е заплашен да загуби второто си място, тъй като води само с две точки на третия Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички