Зинедин Зидан и Марио Манджукич единствени са правили това във футбола


Зинедин Зидан и Марио Манджукич единствени са правили това във футбола

4712 0

Настоящият треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан и бившият нападател на Байерн Мюнхен и Ювентус Марио Манджукич са единствените двама футболисти, които могат да се похвалят с едно изключително постижение. Дори рекордьорите по голове Лионел Меси и Кристиано Роналдо не са успели да постигнат това в своите кариери.

Зидан и Манджукич са единствените футболисти, които са вкарвали голове във финал както на Шампионска лига, така и на световно първенство. Бившият френски халф успя да се разпише с екипа на Реал Мадрид във вратата на Байер Леверкузен във финала на Шампионска лига през 2002-ра година. Четири години по-късно той вкара от дузпа, за да даде аванс на Франция срещу Италия във финалния мач от Мондиал 2006. Манджукич от своя страна има попадения на два различни финала в най-престижния европейски клубен турнир. Той вкара за Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд през 2013г., а впоследствие се разписа и за Ювентус срещу Реал Мадрид през 2017г. Той вкара един от головете за Хърватия при загубата от Франция с 2:4 на финала на Мондиал 2018 в Русия.

Все още има няколко активни футболисти, които могат да изравнят това постижение. Антоан Гризман, Пол Погба, Килиан Мбапе и Иван Перишич имат попадения на финал на световно първенство, но не са вкарвали в решаващия мач в Шампионската лига. Меси, Роналдо и още редица други играчи имат няколко гола във финали на най-елитния европейски клубен турнир, но се вкарвали в мача за златните медали на световно първенство.

А ето какво е бъдещето на Зидан в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички