Манджукич с емоционално сбогуване с феновете на Ювентус


Манджукич с емоционално сбогуване с феновете на Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

2185 0

Хърватският нападател Марио Манджукич от вчера официално стана футболист на катарския Ал-Духаил. Така 33-годишният нападател приключи престоя си в Ювентус, който продължи 4 години и половина. Въпреки че не взе участие в нито една среща на отбора през новия сезон, Манджукич остава важна фигура от състава на „бианконерите“ през последното десетилетие.

Хърватският футболист бе любимец на феновете на Ювентус и раздялата с тях бе трудна. Преди няколко дни футболистът написа благодарствено писмо към тифозите на „Старата госпожа“ и съотборниците му в клуба. Специално споменати бяха Масимилиано Алегри и Джузепе Марота, които бяха причината за идването на Манджукич в тима. Ето и пълният текст на писмото:

”Невъзможно е да се обобщят тези години с обикновено сбогуване. Но се надявам, че сте видели моята страст към този клуб и към този отбор във всеки един мач, който изиграх за Ювентус. Голямо благодаря към г-н Алегри и г-н Марота, че ме пожелаха в Торино.

Благодаря на всички мои съотборници през тези сезони. Наслаждавах се истински на всяка битка проведена заедно с вас като ние спечелихме повечето! Няма да забравя всички победи и трофеи – резултатът от нашите качества, усърдна работа и отборен дух. Голямо благодаря и на целия щаб, който работи „зад кулисите“ – треньори, медицински екип, физиотерапевти и всеки друг човек, който помога футболистите на Ювентус да са в най-добро състояние.

Накрая, най-големите благодарности са към прекрасните фенове, които са истинската причина защо този клуб да е толкова голям и успешен. Оценявам подкрепата, която показвахте към мен от първия ден. В заключение, винаги се опитвах да дам най-доброто от себе си за „бианконерите“. Желая ви всичко най-добро! А за мен е време за нова страница в моя живот.“

Марио Манджукич записа 126 мача и вкара 44 гола, докато бе част от Ювентус. Той спечели 4 пъти титлата в Серия А и 3 пъти Купата на Италия с тима. А ето каква заплата ще получава хърватинът в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички