Защитник на Манчестър Сити и Англия под заплаха да пропусне Световното първенство в Катар


Защитник на Манчестър Сити и Англия под заплаха да пропусне Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

912 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола не знае дали английският защитник Кайл Уокър ще бъде готов за Световното първенство, тъй като се възстановява от контузия, съобщава BBC.

32-годишният бек получи контузия в корема при победата с 6-3 над съперника си Манчестър Юнайтед на 2 октомври и беше заменен след 41 минути.

Той има 70 мача за Англия, но има малко повече от шест седмици да се завърне преди Световното първенство.

" Това е нещо коремно и той ще отсъства известно време. Не знам. Не мога да кажа нищо друго. Трябва да говорим с лекарите. Надяваме се, че може да се върне като Калвин Филипс. Знам колко важно е световното първенство за играчите, но честно казано, не мога да твърдя нищо повече в този момент. ", сподели Гуардиола след победата на Сити в Шампионска лига.

Уокър пропусна победата на "гражданите" с 5-0 над Копенхаген, като те запазиха рекорда си от 100% в състезанието този сезон.

Бранителят бе включен в последния състав на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт през септември за поражението от Италия в Лигата на нациите и равенството с Германия.

Световното първенство започва на 20 ноември в Катар с първия мач на Англия срещу Иран на следващия ден. Саутгейт ще посочи състав от 26 играчи за Световното първенство в началото на ноември.

Вижте още: Четири звезди спорят за едно място на Катар 2022: Това ли е най-конкурентния пост във футбола?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички