Тежък удар за Манчестър Сити дава надежди на Ливърпул в битката за титлата


Тежък удар за Манчестър Сити дава надежди на Ливърпул в битката за титлата
Снимка: Getty Images

1138 0

Тежък удар сполетя Манчестър Сити за решителните мачове в битката за шампионската титла в Англия. „Гражданите“ ще бъдат лишени от услугите на трима от основните си защитници до края на сезона във Висшата лига.

От сметките на мениджъра Хосеп Гуардиола отпадат Рубен Диаш, Джон Стоунс и Кайл Уокър. Те ще пропуснат оставащите 3 мача.

Диаш получи проблем в слабините по време на разгрома с 5:0 над Нюкасъл вчера. Тогава португалецът бе сменен от ветерана Фернандиньо на почивката.

Кайл Уокър се контузи по време на второто полувреме на злополучния полуфинал реванш в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Той е с травма в глезена. Стоунс пък не игра в предишните два мача на Сити.

Новината за отпадането им от сметките до края на сезона потвърди и мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола. В момента отборът е с три точки пред Ливърпул в битката за първото място.

Манчестър Сити се нуждае от 7 точки в оставащите 3 кръга, което със сигурност гарантира защитата на титлата. При спечелване на 6 точки „гражданите“ също могат да станат шампиони за втора поредна година, ако запазят преднината си и по отношение на головата разлика.

А ето какво каза Гуардиола по адрес на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички