Въпреки негативизма на Борислав Михайлов: Какви шансове има България за Мондиал 2022?


Въпреки негативизма на Борислав Михайлов: Какви шансове има България за Мондиал 2022?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10651 0

Изиграха се и последните сблъсъци от световните квалификации за този цикъл двубои на националните отбори. След него ситуацията в нашата група стана една идея по-заплетена, което ни кара да се замислим дали България няма реални шансове за нещо повече, въпреки че самият президент на БФС Борислав Михайлов отсече: "Всички знаем, че няма да се класираме...".

Италия очаквано разгроми Литва с 5:0, след като още на почивката водеше с 4:0, но изненадата дойде в другата среща, след като Северна Ирландия не допусна попадение у дома срещу Швейцария и двата тима завършиха при нулево равенство (можете да видите всички резултати от последния ден от този цикъл по-долу в материала).

Към момента класирането в групата изглежда следното: Италия (14 точки от 6 мача), Швейцария (8 точки от 4 мача), Северна Ирландия (5 точки от 4 мача), България (5 точки от 5 мача) и Литва (0 точки от 5 мача).

До края на квалификациите за "лъвовете" предстои по един директен сблъсък със Северна Ирландия и Швейцария, както и наглед задължителен за спечелване двубой отново с Литва, която победихме само преди дни с минималното 1:0. Положителен е фактът, че нашият тим вече е изиграл и двете си срещи с европейския шампион Италия, който е големият фаворит в групата, докато и Северна Ирландия, и Швейцария тепърва ще играят още веднъж със "Скуадра адзура".

Така се очертава, че ако първо победим Литва, а след това се представим на ниво и не загубим (трябва и да спечелим поне единия) в последните два мача, имаме напълно реални шансове за нещо съвсем неочаквано. А мачовете са на следните дати: Гостуване на Литва (09.10), домакинство срещу Северна Ирландия (12.10), гостуване на Швейцария (15.11).

Всички резултати от последния ден на този цикъл европейски квалификации за Мондиал 2022:

Армения - Лихтенщайн 1:1

Албания - Сан Марино 5:0

Беларус - Белгия 0:1

Гърция - Швеция 2:1

Унгария - Андора 2:1

Исландия - Германия 0:4

Италия - Литва 5:0

Косово - Испания 0:2

Северна Македония - Румъния 0:0

Северна Ирландия - Швейцария 0:0

Полша - Англия 1:1

Уелс - Естония 0:0


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички