Вълна от критики "заля" боса на ФИФА, в Индонезия се разгневиха от снимки на Джани Инфантино


Вълна от критики "заля" боса на ФИФА, в Индонезия се разгневиха от снимки на Джани Инфантино
Снимка: Getty Images

1617 0

Снимки на президента на ФИФА - Джани Инфантино, който се намира във видимо добро настроение по време на футболен мач с местни ръководни лица след трагедията, отнела живота на 133 души в Индонезия, предизвика сериозни онлайн критики в страната.

Повече от 40 деца загинаха при събитията на 1 октомври - една от най-смъртоносните трагедии в историята на футбола. Впоследствие Инфантино се срещна с президента на Индонезия Джоко Уидодо в столицата Джакарта, като двамата обещаха да подобрят сигурността на стадионите и да изградят наново този на ФК Арема "Канджурухан".

Тази сутрин (19 октомври) Индонезийската футболна асоциация (ПССИ) публикува кадри в профила си в Twitter, на които се вижда как Инфантино участва във футболен мач в Джакарта с президента на федерацията Мохамад Ириаван и е усмихнат от ухо до ухо.

"Вместо да играят футболен мач заедно, по-добре е да отидат в домовете на жертвите от трагедията на "Канджурухан" заедно. Те са по-важни", написа в Туитър местният актьор Вино Г. Бастиан. "133 души починаха, а вашият президент дойде тук да играе футбол за удоволствие и да се смее? Защо просто не играете футбол за удоволствие на "Канджурухан"? Засрамете се, ФИФА", сподели пък популярният индонезийски футболен акаунт "PanditFootball".

Първоначалният пост на ПССИ получи над 4 000 коментара и повечето от тях бяха крайно негативни!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички