ВИДЕО: Украйна бе напът към историческа победа над Германия, но стигна само до зрелищно равенство


ВИДЕО: Украйна бе напът към историческа победа над Германия, но стигна само до зрелищно равенство
Снимка: Getty Images

1875 0

Националните отбори на Германия и Украйна направи зрелищно реми в приятелска среща, играна в Бремен. Двубоят завърши 3:3, като гостите бяха напът да стигнат до историческа победа след обрат, но 2 гола на Бундестима в края не позволиха това да се случи.

Мачът се игра на стадион "Везерщадион" в Бремен и беше подготовка за украинците за предстоящите евроквалификации. На тима предстоят мачове с Малта и Северна Македония, а Бундестимът се класира по право като домакин на надпреварата.

Германия откри резултата рано-рано в 6-ата минута, когато точен бе Никлас Фюлкруг. Тринадесет минути по-късно Украйна изравни чрез попадение на Виктор Циганков. Голът беше признат след преглед с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада.

Четири минути по-късно отборът на воюващата страна стигна до пълен обрат благодарение на автогол на Антонио Рюдигер. Защитникът се опита да изчисти топката, но я вкара в собствената си врата - 1:2.

Video edited on Kapwing

През второто полувреме Украйна стигна до трети гол, след като Циганков се възползва от подаване на Артьом Довбик и се разписа от близко разстояние.

Седем минути преди края на редовното време Кай Хаверц върна домакините в мача, вкарвайки за 2:3. Той се добра до отбита топка в наказателното поле и намери долния ляв ъгъл на Трубин.

В последната - 90-а минута, реферът свири дузпа за Германия заради нарушение на Едуард Собол. Джошуа Кимих беше точен от бялата точка, след като гредата му помогна да неутрализира Анатолий Трубин.

Video edited on Kapwing

Така в исторически план Украйна остава без победа срещу Бундестима - в 9 мача двата тима имат 4 равенства и 5 успеха за Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички