18-годишен от Шахтьор загърби кариерата си и отиде да се сражава в Украйна


18-годишен от Шахтьор загърби кариерата си и отиде да се сражава в Украйна
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2407 0

Вратарят на Шахтьор Донецк до 19 години - Володимир Сегеда реши да прекрати временно футболната си кариера и да премине в редиците на въоръжените сили на Украйна. Футболистът е на 18 години. В момента той се подготвя на един от тренировъчните центрове, съобщиха от клуба.

Сегеда е роден в Луганск, а след 2014 г. се премества със семейството си в Суми, където тренира в местния Барса. По-късно преминава във ФК Днипро, за да стигне до гранда Шахтьор.

След началото на руската инвазия той и партньорите му в академията са евакуирани в Хърватия. Той обаче решава да се върне в родината си и да вземе участие във войната.

"Мислих дълго време и взех решение да се върна в Украйна. Просто не мога да седя така, когато в страната ми има война. Никога не съм мислил да стана войник, но сега моята родина има нужда от това. Да играя футбол е мечтата на живота ми и аз няма да се откажа от нея. След победата бих искал да се върна към футбола", споделя Володимир. Тези дни Олександър Усик показа как стреля с оръдие по агресора.

* Снимката на материала е примерна, на нея не е въпросният футболист

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички