ВИДЕО: Ал Насър е на полуфинал за Купата, Роналдо помогна да сразят Ал Шабаб


ВИДЕО: Ал Насър е на полуфинал за Купата, Роналдо помогна да сразят Ал Шабаб
Снимка: Getty Images

1536 0

Ал Насър се класира без проблем за полуфиналите на саудитската Купа на Краля, след като победи убедително Ал Шабаб като гост. Тимът на Кристиано Роналдо надви с 5:2, а самият португалец, който започна титуляр, вкара четвъртото попадение.

Ал Шабаб пропусна дузпа в 15' чрез Яник Ферейра Караско, а 2 минути по-късно гостите откриха след гол на Фофана. В 24' Ал Шабаб изравни след точно попадение на Карлуш Жуниор.

В 28' обаче Ал Насър отново си върна преднината с гол на Садио Мане, а в 45+4' Гариб направи резултата 3:1. Роналдо направи резултата 4:1 в 74' с 20-ия си гол за сезона. В 90' Хатан намали за 4:2, но 7 минути по-късно Маран оформи крайното 5:2 в този зрелищен мач.

В 14' Ал Шабаб получи правото да изпълни дузпа, след като Караско беше спънат в наказателното поле от Гариб. Белгиецът се нагърби с изпълнението, но се подхлъзна и стреля високо над вратата в 15'.

Две минути по-късно Ал Насър поведе - Фофана стреля от наказателното поле, вратарят спаси, но халфът отново стигна до топката и този път не сгреши - 0:1.

В 23' Кристиано Роналдо имаше шанс да отбележи, но ударът му бе спасен от Ким. Минута след това домакините изравниха - след изпълнение на корнер от Караско Карлуш Жуниор скочи и с глава върна Ал Шабаб в мача.

Действията се развиваха бързо и в 28' Ал Насър отново си върна преднината след бърза контра, започната от Садио Мане. Той направи двойно подаване с Отавио, финтира вратаря и заби топката в мрежата му - 1:2.

Дълбоко в добавеното време на първата част гостите увеличиха аванса си с 2 гола. Брозович центрира отляво за Гариб, Роналдо вдигна крак, за да пропусне топката и тя стигна до Гариб, който с левия крак реализира за 1:3.

Роналдо също успя да блесне в този мач. Това се случи в 74', когато Отавио го изведе сам срещу вратаря и суперзвездата стреля покрай вратаря за 4:1. Португалецът бе заменен в 82-ата минута на срещата.

Домакините успяха да върнат още едно попадение в последната минута на редовното време. Караско пробва мощен шут отдалеч, вратарят отрази с ръце, но топката отскочи в краката на Хатан, който не пропусна. Крайното 5:2 оформи Маран след асистенция на Мане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички