Корейски вратар отчая Неймар, но Ал Хилал изскочи на върха в класирането (ВИДЕО)


Корейски вратар отчая Неймар, но Ал Хилал изскочи на върха в класирането (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1016 0

Ал Хилал тресна с 2:0 Ал Шабаб в дербито на Рияд в среща от 8-ия кръг на Саудитската професионална лига. Бразилската суперзвезда на домакините Неймар профука златен шанс да запише своя дебютен гол за новия си тим, след като пропусна дузпа в 37-ата минута.

Video edited on Kapwing

Корейският вратар на Ал Шабаб Ким Сенг Гю отрази удара на Неймар от бялата точка, като спаси и още няколко негови удара. Домакините все пак взеха своето чрез попадения на Калиду Кулибали в 68-ата минута и Александър Митрович в 76-ата минута.

Успехът изкачи Ал Хилал на върха в класирането с 20 точки. Тимът на Неймар и компания е единственият без загуба от началото на първенството. Ал Шабаб е 11-ти с 8 пункта.

Кулибали заби дебютния си гол с екипа на саудитците. Неймар все пак се реваншира, асистирайки за попадението на ганайския защитник, който засече с глава негово центриране от корнер. Сърбинът Александър Митрович пък заши 6-ия си гол, за да подпечата успеха на новия лидер в класирането.

Video edited on Kapwing

През първото полувреме съдията и ВАР отмениха първоначално отсъдена друга дузпа за Ал Хилал заради нарушение на правилата в хода на атаката от страна на Митрович. Рубен Невеш пък прати топката в мрежата на в мрежата на Ал Шабаб в 61-ата минута, но се оказа, че португалецът е бил в засада.

Гостите играха стабилно, но не успяха да се противопоставят на съперника си. Първият им точен удар дойде чак в 6-минутното продължение на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички