В първата им среща: Лига на конференциите ще награди победителя от невиждан двубой


В първата им среща: Лига на конференциите ще награди победителя от невиждан двубой
Снимка: UEFA

3066 0

Вече и трите европейски клубни надпревари имат своите финалисти, които ще спорят за отличията през следващите седмици. Последни се изясниха отборите в Лига на конференциите, който ще проведе едва втория си финал след този между Рома и Фейенорд в Тирана през миналата година. 

Италианска доминация

Сега италианското присъствие се запазва след драматичното класиране на Фиорентина след успех над Базел с 4:3 общ резултат от двете срещи. "Виолетовите" вкараха победно попадение в 120+9' чрез резервата Антонин Барак, който избегна изпълнението на дузпи за двата тима. 

Заключителните минути от второто продължение бяха белязани от инцидент по трибуните и нуждата от намеса на медицински екипи доведе до въпросното добавено време, което мина 10 минути. 

По този начин "Ла Виола" ще спори за втори трофей от европейските клубни турнири, след като през 1961 година спечели Купа на носителите на национални купи. Тимът го стори още в първото издание на турнира след 2:1 и 2:0 над Рейндърс. 

Година по-късно италианският представител отново достига до финала, но бива пречупен от Атлетико Мадрид след 1:1 и 0:3 при преиграване.

Завръщане за "чуковете" в битката

Другият финалист тази година - Уест Хем, също може да се похвали с отличие от въпросната Купа на носителите на национални купи, която по тогавашния стандарт отговаря именно на Лига на конференциите от днешно време.

"Чуковете" печелят отличието през 1965 година след 2:0 над Мюнхен 1860 и губи финал 11 години по-късно от Андерлехт с 2:4. Тази година до финала столичният тим стигна с общ резултат 3:1 над АЗ Алкмаар.

На практика нидерландският тим имаше възможност до самия край да прати срещата в продължения след гол пасив от визитата си, но вместо това бе допуснато 3-то попадение за общия резултат в 94-тата минута чрез Форналс. 

Нечуван спор

Любопитен факт за предстоящото съперничество между Фиорентина и Уест Хем на 7-ми юни в Прага е, че двата тима не са се срещали в официален двубой от последните няколко десетилетия.

По този начин още в самото начало на това съперничество един от двата тима ще постигне исторически успех. Финала ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg от 22:00 часа българско време!

Следете всичко най-интересно от Лига на конференциите със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички