И Юнайтед със звучна издънка в топ 4 на Висшата лига: Ливърпул пак мечтае (ВИДЕО)


И Юнайтед със звучна издънка в топ 4 на Висшата лига: Ливърпул пак мечтае (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4404 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед загуби гостуването си на борещия се за оцеляване Уест Хям с 0:1. По този начин "червените дяволи" не съумяха да се качат на 3-тото място след поражението на Нюкасъл.

Освен това остават със само точка аванс пред Ливърпул, който е с мач повече. Потенциално и Брайтън може да се доближи на две точки от Юнайтед, ако спечели двете си срещи пасив. Уест Хям пък направи огромна крачка към спасението, събирайки 37 точки. Нотингам Форест, Евертън и Саутхемптън са трите изпадащи тима към момента, като те имат съответно 30, 29 и 24 пункта, но са с мач по-малко от "чуковете".

Футболистите на Ерик тен Хаг започнаха добре срещата, но Бруно Фернандеш и Антони не бяха достатъчно прецизни, за да открият. Всичко се обърна в 27-ата минута, когато Бенрама стреля слабо от средна дистанция, а Де Хеа допусна кошмарна грешка. Той първо се подхлъзна, а след това и ръката му поддаде, за да мине топката през нея. Това се случи в двубоя, в който Де Хеа стана вратарят с най-много мачове за "червените дяволи".

Пет минути след гола Антони нацели страничния стълб, а след това Юнайтед сякаш спря да играе. Вместо да търси изравнителен гол и евентуален обрат, Юнайтед като по чудо не получи още голове във вратата си. Две попадения бяха отменени правилно (заради засада и заради нарушение), а освен това "чуковете" създадоха още куп ситуации за гол. Чак в добавеното време от мача "червените дяволи" се активизираха и създадоха няколко добри положения, от които обаче Антони Марсиал не се възползва.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед приема у дома на "Олд Трафорд" Уулвърхемптън (13.05), докато Уест Хям ще гостува на Брентфорд (14.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано гостите от Манчестър стартираха по-активно. Около десетата минута първо Бруно Фернандеш, а след това и Антони бяха близо до гола. Португалецът стреля опасно от границата на наказателното поле и ударът му профуча с малко покрай страничния стълб, докато бразилецът получи в наказателното и стреля веднага, но не намери топката по най-добрия начин и не уцели вратата.

27' - 1:0! Въпреки надмощието на гостите домакините октриха. Бенрама стреля от средна дистанция, но ударът му бе слаб и по земя. Въпреки това след плонжа на Де Хеа топката мина през ръката му и влезе в мрежата. Повторенията показаха, че той се и подхлъзна, което допринесе за грубата му грешка.

 

 

В 32-рата минута Антони стреля отдалеч с левия крак в далечния ъгъл, но топката "облиза" левия страничен стълб от външната страна и излезе в аут.

В първата минута от добавеното време Бенрама стреля много опасно в наказателното поле, но Де Хеа се намеси добре. Топката се върна в Бенрама и той отново я прати по посока Де Хеа, а там Линдельоф игра с ръка, след което изчисти. Съдията не отсъди дузпа, тъй като ръката му бе прилепена. Все пак трябва да се отбележи, че се забеляза движение на нея към топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута Михаил Антонио използва ръката си и попречи на Де Хеа да улови топката. Веднага след това самият той прати топката с атлетично изпълнение с гръб към вратата в мрежата. Голът обаче на секундата бе отменен заради нарушение.

В 59-ата минута Бенрама намери Райс в наказателното поле, а той показа добра техника на малко пространство, след което пусна опасен пас в наказателното поле, но нямаше кой да насочи топката в опразнената врата.

В 73-тата минута Соучек засече с глава центриране в наказателното поле и вкара, но голът бе отменен заради засада.

В първата минута от добавеното време Марсиал размени добре подавания в наказателното поле и напредна в наказателното поле, след което опита да стреля в близкия ъгъл, но с човек на гърба - изстрелът принуди Фабиански да избие в корнер. 

След неговото изпълнение Фернандеш предостави перфектна топка на първата греда за Марсиал, който бе изпуснат от Пакета. Французинът обаче не успя да отиграе и се отличи със сериозен пропуск.

Преди мача

"Червените дяволи" продължават да се борят за челните места в елита, след като влизат в двубоя от четвърта позиция с 63 точки. 15-и са "чуковете" с 34 пункта. 

Столичният тим успя да загуби на три пъти в рамките на седмица, като две от срещите бяха срещу колоси от ранга на Манчестър Сити и Ливърпул. 

Възпитаниците на Ерик тен Хаг за същия период от време успяха да постигнат всички варианти във футбола - равенство с Тотнъм, успех срещу Астън Вила и поражение от Брайтън. 

За домакините със сигурност отпадат Зума, Скамака и Цоуфал, докато Варан, Гарначо, Джоунс, МакТоминей, Мартинес и Ван де Беек са контузените за Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички