В Австрия "разкъсаха" от критики Кирил Десподов и Нестор Ел Маестро


В Австрия "разкъсаха" от критики Кирил Десподов и Нестор Ел Маестро
Снимка: Фейсбук

2714 0

Медиите в Австралия "разкъсаха" от критики треньора и играча на местния Щурм Грац - съответно Нестор Ел Маестро и Кирил Десподов (и двамата бивши служители в българския ЦСКА). Причина за това е кошмарното представяне на отбора след подновяването на сезона.

Щурм изигра първия си двубой след пандемията на 03.06, когато загуби с 1:2 от Волфсбергер. 4 дни по-късно бе допуснат разгром с 0:4 от Рапид Виена. Така тимът заема последното 6-о място в шампионската група, като има актив от 16 точки (14 по-малко от лидера Залцбург).

Изданието "90minuten" подготвя материал, озаглавен: "Буря, необходимост от аварийна спирачка при рестарта". "Щурм Грац играе ужасен футбол и не постига успех с него. Ако все още не сте разбрали, че сега е необходима устойчива промяна в клуба, не можете да помогнете. Това, което може да се види в момента, е недостойно за този клуб. Феновете го гледат у дома и не могат да са на стадиона, за да изразят силно своето недоволство" - започва анализът.

"Все още мога да чуя думите на президента за това колко важни футболисти са Кирил Десподов и Беким Балай и треньорът има нужда от тях, тези играчи, които трябва да направят разликата. В действителност са много редки случаите, в които двамата успяват да донесат нужното на Щурм. Стратегията на Ел Маестро изглежда бедна. След катастрофалната игра срещу Рапид Виена, той говори за "малка дълбочина на проблемите".

"В интерес на истината Щурм играе доста еднотипно през целия сезон. Футболът, който Щурм демонстрира, не е само труден за гледане, но и обикновено не сработва. Самопровъзгласилите се експерти винаги са на място с анализ, че играчите нямат характер. Ние знаем това. В действителност може да се окаже, че бурята, която се задава ще бъде много по-голяма, а това е само началото" - се казва още.

Междувременно, феновете на Каляри смятат, че Кирил Десподов е "жесток" и трябва да му се даде шанс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички