Шефът на Щурм: Искаме да задържим Десподов, но ще е много трудно


Шефът на Щурм: Искаме да задържим Десподов, но ще е много трудно
Снимка: ММС

955 0

Изпълнителният директор на Щурм (Грац) Андреас Шикер изказа сериозни думи на похвала към българския национал в състава на тима - Кирил Десподов. Той призна, че крилото прави австрийския тим по-добър, като говори и за бъдещето на играча, който е там под наем от Каляри.

Допреди да се контузи Десподов бе един от най-добрите в състава на Щурм - в 13 мача вкара 7 гола и направи 7 асистенции. Той обаче едва ли ще остане в клуба и през следващия сезон, въпреки желанието на ръководството.

"Ако има възможност да задържим Десподов? Тепърва ще чакаме, но смятам, че ще е много трудно. Разбира се, той е страхотен играч и показа, че е готов за големите първенства. Очакваме го за следващите мачове. От спортна гледна точка, очевидно той ни прави по-добри, това е ясно за нас. Той има топ статистика и е решаващ в офанзивната фаза", коментира Шикер пред sturmnetz.at.

"Не трябва да забравяме обаче, че сме в средата на сезона и ни предстоят още 10 решаващи мача. Надявам се да разчитам на качествата на Кирил. Имаме и отлични отношения с Каляри, неговият отбор. За да бъда честен, много ще ми е трудно да го задържа за по-дълго", допълни директорът. А как пандемията може да даде нов шанс на българина да се докаже в Серия А вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички