Увековечиха Лионел Меси до Пеле и Диего Марадона (ВИДЕО + СНИМКИ)


Увековечиха Лионел Меси до Пеле и Диего Марадона (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1607 0

Световният шампион с Аржентина Лионел Меси се похвали за огромната чест, която е получил. Той използва личния си профил в социалната мрежа Instagram за целта. Честта му бе оказана от КОНМЕБОЛ - Южноамериканската футболна федерация.

Меси бе увековечен в официалния музей на южноамериканския футбол. Редом до него са легендарните Диего Марадона и Пеле. Бяха представени и копия на трофеите от Световното първенство в Катар и от Финалисима.

"Благодаря много на Алехандро за тези два трофея, за които си говорехме, особено този - световната купа. Ще си запазя тази купа в музея. Благодаря ти, Алехандро Домингес, както и на КОНМЕБОЛ за това отдаване на почит към всички нас.

Никога преди не съм мечтал или мислил за това. Моята мечта бе да се наслаждавам на това, което харесвах преди, да бъде професионален играч. Извървях дълъг път, минах през много решения и поражения, но винаги исках триумфа, победата. Това е най-важното - да се бориш за мечтите си. Всичко е възможно" - бяха част от думите му.

На церемонията всички футболисти от националния отбор на Аржентина, както и техният селекционер Лионел Скалони и президентът на федерацията Клаудио Тапия бяха отличени за успехите си.

Въпросната статуя на Меси е с реални размери, а на нея пък той държи световната купа.

Бъдещето на седемкратния носител на "Златната топка" остава обвито в неяснота. Някои от последните информации сочат към това, че Меси помолил баща си да говори с Лапорта за завръщане в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички