"Единственото нещо, което исках в кариерата си"! Съкровената мечта на Лео Меси


"Единственото нещо, което исках в кариерата си"! Съкровената мечта на Лео Меси
Снимка: Getty Images

9461 0

В рамките на само 2 години един от най-великите футболисти - Лео Меси, от липсата на какъвто и да е трофей със своята родина Аржентина, прибави цели 3 и то възможно най-ценните такива във витрината си.

Възходът на Лео със светлосинята фланелка

Легендарният голмайстор помогна на "гаучосите" да триумфират в Копа Америка през 2021-ва година. Малко по-късно те взеха успеха във "Финалисима" срещу Италия, а през декември миналата година записаха имената в историята си, вдигайки трофея от Световното първенство в Катар.

Немалко хора неглижираха приноса на Меси към въпросните подвизи, отчитайки фактори като съдии, късмет и други. Не така обаче смята един от героите на Аржентина - Емилиано Мартинес, който сподели колко всъщност важна роля е изиграл неговият сънародник.

"Прекрасно е да играеш с него. Това е нещо, което ще съм горд да кажа на децата и внуците си, когато всички ние пораснем. Знаете обаче, когато сме заедно, той просто е още един. Той е просто Лео. Това е причината тази група да се справя толкова добре. Всички знаем, че трябва да уважаваме постигнатото от него във футбола. Всичко, което той искаше, беше да печели с националния отбор", коментира Мартинес пред "GOAL" и продължи.

Меси готов на всичко за успеха на Аржентина

"Той би ми казал това. Би оставил всичките си "Златни топки" за Копа Америка. Видях го да изрича тези думи, когато се връщахме към Аржентина от Бразилия и държеше трофея. Той каза 'Това е единственото нещо, което исках в моята футболна кариера'. Аз му отвърнах 'Аз също'! Почувствах се горд от този момент, че помогнах да сбъдне мечтата си. Той спечели всичко на клубно ниво, но все още му липсваше нещо", допълни още той.

Наскоро Меси получи поредното страхотно признание в своята родина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички