Александър Чеферин: Във футбола няма място за картели като Суперлигата


Александър Чеферин: Във футбола няма място за картели като Суперлигата
Снимка: Getty Images

1089 0

Словенецът Александър Чеферин бе преизбран за президент и ще управлява УЕФА още четири години, като се закани, че ще продължи борбата срещу създаването на Суперлигата. В тази асоциация останаха само Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

"Във футбола няма място за картели като Суперлигата. Играта не принадлежи на никого конкретно, а на всички еднакво. Интересът на мнозинството трябва да е над този на само три клуба", каза президентът на УЕФА. 

"Тези, които рекламират проекта за Суперлига, твърдят, че искат да спасят футбола. Суперлигата обаче се превърна в герой от приказката за Червената шапчица. Това е вълкът, маскиран като баба. Кого заблуждават? Никого. Те са картел. За тях парите са по-важни от трофеите", добави още словенецът.

Чеферин за нападките към Висшата лига

"Нека не забравяме, че завистта никога не е била добър съветник. Допреди няколко месеца УЕФА и нейните клубни турнири се смятаха за проклятието на футбола. Изглежда Висшата лига вече е атакувана. След като британското правителство, местните фенове и самите клубове казаха "НЕ" на Суперлигата, Висшата лига беше демонизирана и характеризирана по свой начин като Суперлига, която трябва да бъде унищожена".

"Вместо да се разрушава този модел на Висшата лига, той трябва да бъде следван. Тя се основава на спортни резултати и равномерно разпределение на средствата. Независимо от финансовото си превъзходство, английските клубове в никакъв случай не доминират на международно ниво. Историята не лъже. През последните 20 години отбори от Англия са печелили Шампионската лига само пет пъти, а през последните 10 години това се е случило два пъти", заключи Чеферин.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лео Меси вече не иска в ПСЖ - разкриха причината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички