УЕФА продължава с революционните решения за евротурнирите, ще има доволни


УЕФА продължава с революционните решения за евротурнирите, ще има доволни
Снимка: GettyImages

2112 0

УЕФА взе твърде любопитно и революционно решение. Според него два клуба с един и също собственик ще имат правото да играят по едно и също време в европейските клубни турнири.

Така на практика Европейската футболна централа разреши на Милан, Астън Вила и Брайтън да участват в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като направи промени, за да бъде избегнат потенциален конфликт с правилото за собственост на няколко клуба.

Седемкратният европейски клубен шампион от Милано има същите американски собственици - RedBird Capital Partners, заедно с носителя на Купата на Франция Тулуза. Собствениците на Астън Вила имат дял в португалския Витория Гимараеш. Собственикът на Брайтън Тони Блум стана мажоритарен акционер на Юнион Сен Жилоаз, когато купи белгийския клуб през 2018.

След въвеждането на значителни промени от клубовете и техните съответни инвеститори, CFCB First Chamber прие допускането на гореспоменатите клубове до клубните турнири на УЕФА за сезон 2023/24. CFCB установи, че въведените значително промени са довели клубовете в съответствие с правилото за собственост на няколко клуба. Тези промени значително ограничават влиянието на инвеститорите и властта за взимане на решения върху повече от един клуб, като гарантират правилото за собственост на няколко клуба“, се казва в изявление на УЕФА.

Като част от спазването на правилата, нито един от засегнатите клубове няма да има възможност да трансферира играчи един на друг, без значение дали за постоянно или под наем, до септември 2024. Милан ще играе в Шампионската лига, докато Брайтън, Юнион и Тулуза ще са в Лига Европа. Вила и Витория ще са в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: УЕФА остави Осасуна извън Европа, клубът реагира

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички