УЕФА остави Осасуна извън Европа, клубът реагира


УЕФА остави Осасуна извън Европа, клубът реагира
Снимка: Getty Images

2722 0

УЕФА отново поряза Осасуна. Испанският клуб няма да играе в евротурнирите през идния сезон, въпреки че си спечели квота за участие в Лигата на конференциите.

Апелативната комисия към Европейската футболна централа не уважи жалбата на клуба срещу изхвърлянето от турнира. Първоначалното решение беше обявено на 23 юни.

Сега памплонци  могат да се обърнат единствено към Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС), което ще бъде последният шанс за премахване на санкцията. Евентуалното решение обаче трябва да е ясно най-късно до 7 август, когато ще се тегли жребия за плейофите за влизане в груповата фаза на турнира.

Причината УЕФА да изхвърли Осасуна от европейските клубни турнири е два уредени мача през сезони 2012/13 и 2013/14. Памплонци не са се класирали за участие в Европа отгогава и поради този факт, техният процес на допустимост е „нов“.  Така се очертава мястото на Осасуна да заеме 8-ият Атлетик Билбао.

От Осасуна излязоха с изявление, в което се посочва, че ще използват "всички правни инструменти, с които разполагат", за да се борят с решението на международната организация.

 „Клуб Атлетико Осасуна изобщо не споделя критериите на УЕФА или проведеното разследване на случая и съжалява за грешното послание, което УЕФА изпраща на света на спорта - наказване на онези, които разобличават корупцията и я преследват в съд.", се казва в изявлението.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Възход: ЦСКА и Лудогорец изведоха Първа лига в Топ 25 първенствата в Европа

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички