Осасуна обжалва изхвърлянето си от Лигата на конференциите


Осасуна обжалва изхвърлянето си от Лигата на конференциите
Снимка: Getty Images

1280 0

Испанският Осасуна предприе важен ход в опит да бъде върнат в евротурнирите. Преди около седмица от УЕФА обявиха, че изхвърлят памплонци от участие в Лигата на конференциите.

Причината за тежката санкция са два уговорени мача в Ла Лига през сезони 2012/2013 и 2013/2014. Сега испанското издание „Marca“ съобщи, че Осасуна представи  официалната си жалба пред Апелативната комисия на УЕФА.

Отговорът по нея се очаква през следващата седмица. Няма да е никак лесно обаче да се промени препоръката на инспекторите от Комисията по контрол, етика и дисциплинарни въпроси, в която те препоръчаха изключването на отбора от турнира.

Последният вариант на Осасуна при негативно развитие ще е да се обърне към Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС). Този орган обаче ще трябва да се произнесе най-късно до 7 август, защото тогава ще бъде жребият за плейофа за участие в групите на Лигата на конференциите.

През миналия сезон Осасуна завърши седми в Ла Лига, с което си заслужи правото да участва в евротурнирите. Ако не настъпи промяна, тяхното място ще заеме Атлетик Билбао.

ВИЖТЕ ОЩЕ: УЕФА взе решение дали ще изключи Барселона от Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички