УЕФА обсъжда налагане всеобщ таван на заплатите във футбола


УЕФА обсъжда налагане всеобщ таван на заплатите във футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

729 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че в централата плануват въвеждане на таван на заплатите в Европа. Въпросът е обсъждан и всички, които са участвали, са съгласни, че това се налага.

"Изненадващо, всички са съгласни. Големи и малки клубове, правителствени отбори, клубове, притежавани от милиардери, всички са съгласни. В бъдеще трябва сериозно да помислим за тавана на заплатите. Ако бюджетите се развихрят, конкурентният баланс ще се превърне в проблем", каза Чеферин пред "ВВС".

"Не става въпрос за собствениците, а за стойността на състезанието, защото ако пет клуба винаги печелят, тогава вече няма смисъл. Но трябва да е колективен договор - всяка лига и УЕФА. Защото ако ние го направим, а други лиги не го направят, няма смисъл. Надявам се това да може да стане възможно най-скоро“, допълни той.

Словенецът отбеляза и че от 2024 г. ще има правило, според което ще е възможно да се харчат до 70 процента от приходите за заплати и трансфери.

"В момента сме стигнали до ново правило, което ще влезе в сила след 2024 г. Ще бъде възможно да се харчат до 70 процента от доходите за заплати и трансферни плащания. Но тази мярка не е достатъчна, защото 70 процента от приходите от пет милиарда са доста“, посочи ръководителят на УЕФА. Чеферин потвърди и че мачове от Шампионска лига може да се играят в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички