УЕФА подготвя страхотни новини за българската Първа лига


УЕФА подготвя страхотни новини за българската Първа лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4292 0

След като УЕФА съобщи, че прави промяна по клубните си турнири през сезон 2024/25, то стана ясно, че огромна ползва от това ще почерпи родната Първа лига и участието на нашите клубове във втория по сила турнир Лига Европа твърди "Tipsbladet".

Към настоящия момент в групите на турнира може да попадне единствено шампиона на България, ако отпадне във втория, третия или плейофния кръг на Шампионска. Останалите ни три участника играят в квалификационните фази на Лигата на конференциите.

От сезон 2024/25 шанс за влизане в групите на ЛЕ ще получи и завършилият на второ място в Първа лига. Причината е, че право на участие ще имат клубове от страни до 33-то място в ранглистата на УЕФА, а не както е досега - до 15-то място.

Очаква се, че вторият в българското първенство ще стартира от първия предварителен кръг на Лига Европа. Отбелязваме, че също така приходите от участие в Лига Европа са доста по-големи от тези, които Лигата на конференциите предлага.

Шампионът на България ще стартира от първия квалификационен кръг на ШЛ. Вторият родния шампионат от първия квалификационен кръг на ЛЕ. Носителят на купата на България и четвъртият ни участник - от втория квалификационен кръг на ЛК.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бербатов пусна специално видео, посветено на откраднатите му идеи от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички