Финалът в Шампионска лига може да не се състои в Истанбул


Финалът в Шампионска лига може да не се състои в Истанбул
Снимка: Getty Images

3600 0

Финалът на Шампионска лига този сезон, който трябваше да се проведе в Истанбул, може да бъде преместен поради заплаха от безредици в Турция, пише английският "The Independent". Последният мач от най-силния европейски клубен турнир трябва да се състои на 10 юни на стадион "Ататюрк".

На 14 май обаче в страната домакин ще се проведат президентски избори. Политически анализатори прогнозират, че ако те бъдат спечелени отново от Реджеп Ердоган, вълна от продължителни протести може да залее Турция.

УЕФА не иска да поема рискове и затова обмисля да премести финала в основния си турнир в друг град. Ако това се случи, ще е за четвърти пореден път. Истанбул на 2 пъти се размина с финал в Шампионска лига досега.

През 2020 г. градът бе заменен от Лисабон заради пандемията от коронавирус. На следващата година Великобритания забрани на гражданите си да посещават Турция заради вируса. Така финалът между Челси и Манчестър Сити се проведе в Порто.

Миналата година битката за "Ушатата купа" трябваше да се състои в Санкт Петербург, но поради инвазията на Русия в Украйна страната загуби правото си да приеме големия мач. Така Реал Мадрид триумфира в Париж срещу Ливърпул.

Както е известно, тази година шампион на Европа ще стане един измежду Реал Мадрид, Манчестър Сити, Интер и Милан, които се класираха на полуфинал. А ето и топката, с която ще се играе финалът в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички