От УЕФА наказват Ювентус по жесток начин


От УЕФА наказват Ювентус по жесток начин
Снимка: Getty Images

1531 0

УЕФА се готви да накаже Ювентус с изключване от европейските турнири поради техните предполагаеми фалшифицирани капиталови печалби.

"La Gazzetta dello Sport" съобщава, че УЕФА следи отблизо правните казуси на "бианконерите" през последната година и провежда собствено разследване за финансовите практики в клуба, работейки заедно с прокуратурата в Торино.

Ювентус обжалва първоначалното наказание, след което му бяха отнети 15 точки в Серия А. То бе анулирано и точките бяха върнати в актива на "бианконерите". Следва обаче нов процес, който ще разгледа нещата по-обстойно и ще вземе ново решение за това как да бъде наказан клубът.

Това, което представлява реална заплаха за Ювентус, е финансовият феърплей. Още през септември 2022 година клубът беше глобен с 3,5 милиона евро от УЕФА за нарушения на тези правила и двете страни подписаха споразумения, позволяващи им да избегнат допълнителна глоба от 19,5 милиона евро. Тези споразумения се основават на баланси, предоставени от "Старата госпожа".

Какво може да е наказанието от УЕФА?

Ако в Италия се забавят твърде дълго с финалното решение по проблема с капиталовите печалби на Ювентус, то от евроцентралата са готови да се намесят и да извадят клуба от евротурнирите за следващата година.

Ювентус има голям шанс да спечели Лига Европа, тъй като е в предпоследната фаза на турнира, като това би помогнало на тима да избегне двугодишно наказание. От друга страна, ако отборът завърши в първенството на позиция извън местата, даващи право на участие в евротурнирите, то в УЕФА няма да имат причина да санкционират клуба.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Във Франция спрягат Зидан за нов наставник на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички