В Полша за бивш играч на Левски: Най-добрият с топка в крака, джакпот за клуба!


В Полша за бивш играч на Левски: Най-добрият с топка в крака, джакпот за клуба!
Снимка: Getty Images/Guliver

6804 0

Бивш футболист на Левски, който съвсем скоро носи 'синята" фланелка, заслужи много комплименти с представянето си в настоящия си клуб. Става дума за защитника Начо Монсалве, който се състезава за полския ЛКС Лодз.

Отборът на испанеца играе във второто ниво на полския футбол, но с представянето си Монсалве си заслужи признанието, че е най-добрият с топката в крака в първенството.

"От Лодз удариха джакпота, довеждайки Начо Монсалве в клуба. Той е защитникът, който е най-добър с топката в крака. С него Лодз сбъдна мечтата си да намери техничен защитник, който да отговаря на клубната философия", пише weszlo.com.

"За Начо всички са сигурни - той е хронометър за по-висока лига", допълва изданието и припомня, че испанецът е бил привлечен с цел да играе в Екстракласа, но тимът не спечели финалния плейоф миналия сезон. Монсалве пък кара много лоша първа година в Лодз, като е преследван от контузии. "ЛКС обаче пое риск и му даде много добър договор", отбелязва weszlo.com.

Статистиката във втора полска дивизия показва, че бившият футболист на Левски е лидер в 2 класации - прогресия на топката чрез придвижване с крака и чрез подаване. Той е и петият защитник по брой пасове за 90 минути в първенството.

"Стопер титуляр, който играе с топката по-често и по-ефективно от Начо Монсалве? Такава личност в първенството не съществува", пишат още поляците и отбелязват, че защитникът не се справя добре с въздушните дуели - спечелил е малко над 50% от тях. Това обаче бил единственият минус на футболиста, който носи синята фланелка през 2021 година. Начо Монсалве има и един-единствен мач за Атлетико (Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички