УЕФА наказа Сърбия и Черна гора, решенията засягат и националния отбор на България


УЕФА наказа Сърбия и Черна гора, решенията засягат и националния отбор на България
Снимка: Getty Images

4352 0

Европейската футболна централа (УЕФА) наказа националния отбор на Сърбия да изиграе един домакински мач без публика от европейските квалификации и наложи глоба в размер на 50 000 евро на местната федерация!

Санкциите са заради обидни скандирания на етническа основа по време на мача Черна гора 0:2 Сърбия, който се изигра на 27 март.

Сърбите ще изтърпят наказанието си на 7 септември, когато приемат отбора на Унгария, а освен това УЕФА им е забранила да продават билети на собствените си фенове за гостуването на България, което е насрочено за 20 юни!

От друга страна, Футболният съюз на Черна гора бе глобен с 20 000 евро и ще трябва да затвори част от стадиона си в Подгорица за мача с България, който ще се проведе на 10 септември!

*Припомняме, че "лъвовете" загубиха първите си две срещи от квалификациите за ЕВРО 2024 - 0:1 от Черна гора (24 март) и 0:3 от Унгария (27 март). Футболистите на Младен Кръстаич са на последното пето място в Група "G". Следващият ни мач е на 17 юни - гостуване на Литва!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички