Сърбия триумфира в дербито с Черна гора, жокерът Влахович изведе „плавите“ на върха в нашата група (ВИДЕО+СНИМКИ)


Сърбия триумфира в дербито с Черна гора, жокерът Влахович  изведе „плавите“ на върха в нашата група (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1405 0

Сърбия победи с 2:0 Черна гора като гост в балканското дерби от втория кръг на квалификациите в Група G за класиране на Евро 2024. По този начин „плавите“ оглавиха таблицата с две победи от 2 мача.

В герой за сърбите се превърна влезлият като резерва Душан Влахович, който реализира и двете попадения в 78-ата и 5-ата минута на добавеното време на срещата. Така селекцията на Драган Стойкович триумфира в балканското дерби, проведено в Подгорица и се превърна в основен фаворит за първото място в групата, в която е и България.

Сърбите събраха пълен актив от 6 точки с голова разлика 4:0. Черна гора остава на третото място с 3 пункта след успеха с 1:0 над родните „лъвове“ насред София.

„Плавите“ демонстрираха отлична ефективност, след като отбелязаха попаденията си с двата си точни удара във вратата на домакините. Черногорците пропуснаха няколко изгодни положения и накрая съжаляваха горчиво.

В началните минути домакините натиснаха, а с пропуски се отличиха Игор Вуячич, Никола Кръстович и Вукан Савичевич.

Сърбите отговориха с неточен шут на Александър Митрович след половин час игра. След това и Илич не успя да прати топката в мрежата на Миятович.

След почивката на терена се появи Душан Влахович. Именно нападателят на Ювентус се превърна в печелившия жокер за Сърбия.

Той първо откри резултата в 78-ата минута. Младенович го намери перфектно с центриране отляво и Влахович прати топката в мрежата на Миятович – 0:1.

Video edited on Kapwing

До края домакините пробваха да се докопат до равенството. „Плавите“ обаче не се огънаха. Вместо това Сърбия вкара нов гол. Влахович се възползва от грешка в защитата на съперника и фиксира крайното 0:2 в 5-ата минута на добавено време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички