Платини се разгневи на УЕФА и ФИФА: Чеферин и Инфантино са двама узурпатори


Платини се разгневи на УЕФА и ФИФА: Чеферин и Инфантино са двама узурпатори
Снимка: Getty Images/Guliver

1062 0

Мишел Платини даде своята оценка за случващото се във футбола пред "La Stampa" в дълго интервю. Бившият номер 10 на Ювентус, а след това и бивш президент на УЕФА, не се посвени да критикува сегашното ръководство на футболната централа.

Платини със сериозна критика към УЕФА и ФИФА

"Финансов феърплей? Питайте тези от УЕФА. Опитват да направят нещо, но за президента на УЕФА Чеферин е сложно да го наложи, ако основният му поддръжник е емирът Ал Хелаифи от ПСЖ. Истината е, че и Чеферин, и президентът на ФИФА Инфантино са узурпатори на места. Играх футбол, а те са политици. Няма никаква реформа в техните програми, освен да се играят повече игри и да печелят повече пари. Те не уважават състезанията, които са направили историята на футбола.

"Любовната история с Юве"

Той говори и за "любовната си история" с Ювентус. "Спомените от моя живот и тези, свързани с футбола. Две различни неща. Без Ювентус никога нямаше да стана Мишел Платини. Ако бях останал в Нанси, животът ми щеше да поеме в съвсем друга посока. Знаете ли кое е най-красивото нещо накрая? Страстта на феновете на Ювентус към мен. Все пак винаги съм бил един от тях".

А има ли шанс да го видим отново като изпълнителен директор на "Старата госпожа"? "Юве никога не ми е предлагал мениджърска роля, завръщането тук след тридесет години нямаше да има смисъл. Няма да остане никой от онзи свят, любовните истории не се преживяват два пъти". По-рано имаше информации, че Платини може да оглави френската футболна федерация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички