Удариха тежко по "златната мина" на футболните звезди - забраняват я!


Удариха тежко по "златната мина" на футболните звезди - забраняват я!

1508 0

Регулаторният орган за реклама в Обединеното кралство въвежда забрана футболисти от Висшата лига, мениджъри и други известни личности да се появяват в реклами, насърчаващи хазарта. Целта е да се защитят лицата под 18 години и други уязвими групи.

Новите правила ще попречат на компаниите за залагания да пускат реклами, които са силно привлекателни за деца или млади хора. Промените ще влязат в сила на 1 октомври в навечерието на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар.

"Дните на рекламите на хазартни игри със спортни звезди, изображения от видеоигри и друго съдържание, което е силно изкушаващо за хора под 18 години, са преброени", казва Шахриар Купал, директор на регулаторният орган.

"С прекратяването на тези практики нашите нови правила поставят началото на нова ера за рекламите на хазартни игри, по-конкретни за аудиторията от възрастни, към която могат да бъдат насочени, и по-подходящи за продукта с възрастово ограничение, който рекламират", завърши той. 

През последните години редица известни футболисти и мениджъри имаха изяви в реклами за залагания. Бившият мениджър на Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм Жозе Моуриньо участва в реклами на букмейкърска компания, а юношата на Арсенал Джак Уилшър наскоро се появи в шеговита реклама на хазартен бранд, който му помага да си намери нов клуб. Звезда на Манчестър Сити намери друг начин да утрои приходите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички