"Спрете да крещите": Мениджър от Висшата лига с абсурдно оправдание защо тимът му не вкарва


"Спрете да крещите": Мениджър от Висшата лига с абсурдно оправдание защо тимът му не вкарва
Снимка: Getty Images

976 0

Головата суша за отбора на Брайтън продължава. Отборът, воден от Греъм Потър, не успя да вкара отново, а феновете на тима не спряха да скандират „стреляй“ всеки път, в който тима се доближаваше до противниковата врата.

Отборът на Брайтън завърши 0:0 в мач от Висшата лига с последния в таблицата Норич, въпреки че нанесе 30 удара към рамката на противника, а само 4 от тях бяха в очертанията на вратата. „Чайките“ не са отбелязвали гол в 6 от последните си 7 мача в елита на Англия, което дава повод за притеснения.

Интересен факт е, че тимът на Брайтън се превърна във втория отбор във Висшата лига, който отправя 18 неточни удара в мач, след като Челси постигнаха това през 2011, според уебсайта OptaJoe, който се занимава с анализи и статистики. Греъм Потър пък смята, че феновете също имат вина, защото подвикват на играчите какво да правят, а това изнервя футболистите на терена.

„Наистина е фрустриращо, когато не се добираме до гола. Лека-полека ще стигнем дотам. Чуваме какво скандират феновете, но доста често това пречи и изнервя играчите допълнително. Понякога има възможност за удар, но има и моменти, в които подаването е по-добра опция, която ще доведе до по-успешен удар. Боли, но ще минем и през това, убеден съм“, заяви Потър в интервю пред The Telegraph.

Брайтън започна сезона силно и дори се намираше в първата шестица доста дълго време, но с течение на времето формата спадна и в момента отборът е 13-и с актив от 34 точки. Привържениците на отбора се надяват головата суша да свърши възможно най-скоро.

Напоследък на Острова се случват доста интересни неща. Лидерът в класирането Манчестър Сити дари своя звезда с нов договор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички