Тотален шок! Тимът на Патрик Виейра разгроми Арсенал и спря "артилеристите" за Топ 4


Тотален шок! Тимът на Патрик Виейра разгроми Арсенал и спря "артилеристите" за Топ 4
Снимка: GettyImages

2324 0

Кристъл Палас шокира Арсенал и го разби с 3:0 в лондонско дерби от 31-ия кръг на Висшата лига на Англия. „Орлите“, които доиграват сезона, нанесоха удара си на своя „Селхърст Парк“ в рамките на 8 минути през първото полувреме и оставиха „артилеристите“ извън Топ 4.

Двубоят започна равностойно, като домакините показваха доста агресивна игра. Така „орлите“ нанесоха своя първи кинжален удар в 16-ата минута, когато Жан-Филип Матета откри резултата с удар отблизо, възползвайки се от разбъркване в пеналта след центриране от фаул – 1:0. Само 8 минути по-късно Палас шокира гостите за втори път. Джордан Аю се възползва от поредна грешка в отбраната на Арсенал и препарира Рамсдейл за 2:0.

Хората на Микел Артета се втурнаха да обръщат мача през след почивката, но пасивът се оказа непреодолим. Вместо това те получиха и трети гол. Реализира го Уилфред Заха от дузпа в 74-ата минута. Малко преди края Еди Нкетия нацели горната греда, което не позволи на гостите да вкарат поне почетен гол. Така мениджърът на Палас Патрик Виейра, който е бивша звезда на Арсенал, остави "артилеристите" извън Топ 4.

Поражението прати "топчиите" на петата позиция с актив от 54 точки, колкото има и градският съперник Тотнъм, като „шпорите“ са с мач повече. Кристъл Палас се изкачи до 9-ата позиция с 37 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички