ТВ програма на мачовете от полуфиналите на Европейското първенство по футбол


ТВ програма на мачовете от полуфиналите на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

7479 0

Сладко-болезненият марш към края на Европейското първенство по футбол продължава и финалът му се вижда. Измина и втората фаза от елиминационния етап, след който останаха едва 4 отбора, които да се борят за континенталния трофей. Автоматично това значи, че е време за полуфинали.

Четвъртфиналите, които ги предхождаха, не "отрязаха" главите на много от фаворитите, както се случи с осминафиналите. Всъщност, прогнозите на букмейкърите и на анализаторите се сбъднаха изцяло и нямаше големи изненади. Въпреки това трябва да се отбележи отпадането на един от фаворитите - Белгия.

Това обаче се случи след тежък сблъсък срещу окрилената Италия, запътила се уверено към трофея, поддържайки няколко феноменални серии. Отборът не е губил в 32 поредни мача и конкретно 15, що се касае до двубои само на европейски първенства, включително и квалификациите, което е рекорд по този показател.

Швейцария бе изключително близо до това да вземе скалпа на втори фаворит за трофея, след като на осминафиналите шокиращо отстрани световния шампион Франция. "Кръстоносците" играха отлично срещу Испания, но червен картон в края на редовното време ги принуди да се приберат изцяло в отбрана и да чакат дузпите. Те успяха дотам, но при 11-метровите наказателни удари се сгромолясаха и не успяха да се възползват от пропуските на "Ла Фурия", вкарвайки едва 1 дузпа.

В четвъртфинала, в който отсъстваше отбор-фаворит за Евро 2020, също бе напечено. Дания продължава похода си и съхрани мечтата за нов невероятен триумф на европейско, след като се справи с неспиращия да вкарва Патрик Шик и неговата Чехия (2:1 за "червения динамит", който си осигури комфортна преднина през първото полувреме, но след това не бе далеч от това да я загуби).

Последният сблъсък от тази фаза пък бе най-предизвестен и това се доказа на терена. Абсолютна доминация за Англия срещу Украйна и безпроблемен разгром с 4:0. "Трите лъва" изиграха единствената си среща на турнира, в която няма да са домакини и ще продължат участието си на "Уембли".

В полуфиналите там те ще имат отново наглед по-лесна задача поради потока, в който попаднаха. Играчите на Гарет Саутгейт ще трябва да се справят с Дания, която обаче вече неведнъж демонстрира, че просто не може да бъде подценявана.

Другият мач, който ще определи финалист, е още един класически за състезанието сблъсък. Той ще противопостави Италия и Испания, като "Скуадра адзура" са фаворити, но това далеч не значи, че селекцията на Луис Енрике няма да затвори устите на критиците с бляскаво представяне, каквото неизменно ще им е необходимо, за да продължат към финала.

ТВ ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ ОТ 1/2-ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

06.07.2021

От 22:00 часа българско време: Италия - Испания - 1:1 (Италия се класира след дузпи) (стадион "Уембли"); ТВ канал: БНТ 1/БНТ 3

07.07.2021

От 22:00 часа българско време: Англия - Дания (стадион "Уембли"); ТВ канал: Нова/Диема спорт 3

Ето и няколко интересни материали от последните дни, посветени на Евро 2020:

Първият гол на Дания срещу Чехия не трябваше да съществува? (ВИДЕО)

Най-добрият вратар на Евро 2020 сяда на пейката? 

5-те фактора, които ще решат сблъсъка Италия - Испания

Най-неспортсменският момент на Европейското по футбол (ВИДЕО)

ВИДЕО: Когато Италия строши носа на Луис Енрике

ВИЖТЕ: Топката, с която ще се играе до края на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички