В Чехия беснеят: Първият гол на Дания е нередовен? (ВИДЕО)


В Чехия беснеят: Първият гол на Дания е нередовен? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

15913 0

Дания се класира за втория си полуфинал на Европейско първенство по футбол, но в днешния ден в Чехия, до някаква степен, могат да се чувстват ощетени в сблъсъка с "датския динамит" от четвъртфиналите на шампионата. 

Както е известно, скандинавците се класираха за топ 4 в надпреварата след триумф с 2:1, като успехът можеше да е далеч по-убедителен, ако възпитаниците на Каспер Хюлманд бяха вкарали още някое от 100%-овите положения, които създадоха по време на двубоя. 

Датчаните поведоха в мача още в 5', благодарение на отлично заучено положение при центриране от корнер, при което Томас Дилейни остана непокрит в пеналтерията. До тази ситуация обаче изобщо не трябваше да се стига

При далечно подаване към Каспер Долберг в 4' защитникът на Чехия Челюстка успя да избие топката в крака на нападателя и тя излезе в аут. Заради странното завъртане на кълбото обаче страничният рефер реши да присъди корнер в полза на скандинавците. Именно това беше центрирането, което доведе до първия гол във вратата на Томаш Вацлик. 

Още в реално време се видя, че контакт на Челюстка до топката няма след блокираното от Долберг изчистване. Повторенията пък ясно показаха, че силното завъртане на кълбото е следствие на начина, по който нападателят на Дания постави крака си. Факт е, че докосване от страна на защитника няма и корнер не трябваше да бъде присъждан, както може да видите във видеото под статията. 

Иначе, последният път, когато Дания се класира за полуфинал на Европейско, беше през 1992 година - турнирът, който датският динамит сензационно спечели. Може да видите още интересни, странни и изненадващи факти от Евро 2020 в нашия специален материал, като последвате линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички