Петте ключови фактора, които ще решат дербито Италия - Испания


Петте ключови фактора, които ще решат дербито Италия - Испания
Снимка: Alex Grimm - UEFA/UEFA via Getty Images

3044 0

Италия излиза срещу Испания в "средиземноморското дерби" в полуфиналите на Евро 2020. "Скуадра адзура" показва отличен футбол през целия турнир и според мнозина могат да преодолеят състава, воден от Луис Енрике. Испания отстрани Хърватия и Швейцария в елиминациите, но все още нямаше съперник от класата на Италия. "Marca" анализира петте ключови момента, които могат да решат срещата.

Десният фланг на Испания и левият фланг на Италия

Маркос Йоренте играе като десен бек за "Ла Фурия", макар че в клубния си Атлетико Мадрид на него се разчита в далеч по-офанзивна роля. Като бранител обаче Йоренте не помага особено в атака, а изборът точно той да играе на въпросната позииция беше изненадващ за мнозина.

Левият бек на Италия Леонардо Спинацола се контузи ,което остава голяма дупка в състава на Италия. Най-вероятно Емерсон Палмиери ще започне като титуляр на фланга, но в Челси той отдавна загуби мястото си и няма особена игрова практика през сезона.

Играчните на Ювентус

Алваро Мората беше обект на огромна критика от страна на фенове и медии, но продължава да води атаката на Испания по време на целия турнир. Сега той ще се изправи срещу съотборниците си в Ювентус Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Въпреки че са съответно на 36 и 34 години, двамата са в топ форма и ще е голямо изпитание за Мората да вкара срещу тях.

Марко Верати

Никой от полуфиналистите не е създал повече голови положения от Марко Верати. Халфът на ПСЖ създаде 12 шанса, докато само Кевин де Бройне беше пред него с 13. Въпреки че Верати пропусна първите два мача на Италия и Мануел Локатели се представи страхотно, то Верати се върна в стартовия състав. Заедно с Жоржиньо и Николо Варела халфът е важна част от "Скуадрата".

Пресата

Момчетата на Луис Енрике трябва да се преборят с пресата на Италия. "Адзурите" притискат агресивно съперника по 70-75 минути в повечето мачове, след което забавят нещата, когато им се открие възможност да контролират играта към края. Испания ще трябва да покаже най-доброто от себе си срещу енергичните Лоренцо Инсинье, Чиро Имобиле и Федерико Киеза.

Опциите на резервната скамейка

Манчини ротира добре състава си като само третият вратар Алекс Мерет не е изиграл и една минута на турнира. Матео Песина и Федерико Киеза пък бяха в основата на победата над Австрия в 1/8-финала. Доменико Берарди, Мануел Локатели и Андреа Белоти са добра възможност за раздвиждане на играта, ако нещата не вървят добре за Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички