Трофеите започнаха: Интер Маями и Лео Меси спечелиха Купата на лигите (ВИДЕО)


Трофеите започнаха: Интер Маями и Лео Меси спечелиха Купата на лигите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2597 0

Интер Маями спечели първи трофей в ерата "Меси" - американците триумфираха с Купата на лигите след победа на финала срещу Нашвил. Съдбата на трофея се реши след изпълнения на дузпи.

Капитанът на "черно-розовите" се отчете с гол в средата на първото полувреме (23'). Попадението бе десето за 36-годишната звезда за новия му тим.

Нашвил изравни през втората част чрез Фафа Пико (57'), а в последните секунди на мача Леонардо Кампаня от Интер имаше шанс да донесе победата, но не уцели на празна врата.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, където Меси, Серхио Бускетс, Жорди Алба и компания бяха малко по-точни и надделяха с 10:9.  Аржентинецът вкара първата дузпа, а тимът му поведе с 4:3, но след пропуск на Виктор Уйоа и точно изпълнение на Сам Стъридж резултатът бе изравнен.

При следващите 5 изпълнения никой тим не допусна грешка и при 9:9 се стигна до изпълнения от бялата точка на вратарите. Дрейк Календър успя да реализира, но Елиът Панико пропусна и трофеят отиде в ръцете на отбора на Дейвид Бекъм. А ето кога се очаква Меси да дебютира в МЛС. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички