На лов за трофеи: Лионел Меси може да стане най-титулуваният играч


На лов за трофеи: Лионел Меси може да стане най-титулуваният играч
Снимка: Getty Images

3451 0

Лионел Меси отново записа името си в историята в последния си мач, като изведе Интер Маями до първия им финал в кратката история от 2018 г. Предстоящият мач срещу Нешвил СК е насрочен за събота.

Продължавайки впечатляващата си серия в Съединените щати, голът на Меси срещу Филаделфия при победата на неговия отбор с 4:1 във вторник добавя към неговата сметка, която възлиза на девет гола в шест мача за Интер Маям.

Ловът за най-много трофеи

И все пак стремежът на Меси към върхови постижения не знае граници, тъй като той преследва нови върхове. Предстоящата събота той може да стане футболистът с най-много титли в историята, изравнен с Дани Алвеш.

С общо 43 трофея зад гърба си от клубни и национални успехи, аржентинският капитан е с една по-малко от 44-те титли на бразилеца. Официалното признание на победата на Дани Алвеш в Купата на Норвегия през 2002 г. се оспорва от някои източници, заглавие, което е ключово в това сравнение.

Въпреки че тази титла се счита за официална от MARCA и е сред значимите регионални турнири в страната, тя трансформира ролята си от осигуряване на участие в международни турнири до предоставяне на достъп до Копа до Бразил.

При неуспешен изход в събота Меси очаква нова възможност в близко бъдеще. Интер Маями трябва да се състезава в полуфинала на US Open Cup на 24 август, като гостува срещу ФК Синсинати. Другият полуфинал ще изправи един срещу друг Реал Солт Лейк срещу Хюстън Динамо. Ако Интер Маями излезе победител, те ще продължат към финала. А с последния си гол Меси вече е номер 3 в историята на клуба и му остава малко до върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички