Ефектът "Лео Меси": Интер Маями получи повиквателна за Копа Либератадорес


Ефектът "Лео Меси": Интер Маями получи повиквателна за Копа Либератадорес
Снимка: Getty Images

3338 0

Преди повече повече от месец бе обявено, че южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ планира да отвори места за северноамерикански отбори в турнирите на континента. След като Лионел Меси акостира в Интер Маями, то става факт, след като новият отбор на аржентинският футболист получи повиквателна да играе в южноамериканския елит – Копа Либертадорес.

Шефът на аржентинския футбол Клаудио Тапия официално изпрати поканата на Интер Маями да се присъедини към Копа Либертадорес по искане на президента на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес, твърди "TyC Sport".

Меси никога не е играл в южноамериканските клубни турнири, той напусна Аржентина като дете и до 2021 година прекара целия си живот в Барселона, а след това мина през ПСЖ, за да се озове в Маями това лято.

В Южна Америка са решени да направят всичко за Меси. Интер Маями, който не принадлежи към южноамериканската конфедерация, ще получи повикване да играе в най-комерсиалния клубен турнир на Южна Америка с гиганти като Бока Хуниорс, Ривър Плейт, Фламенго, Палмейрас, Интернасионал и Сао Пауло.

В кариерата си 7-кратния кавалер на "Златната топка" е печелил всичко, което може да се спечели, така че сега той ще има шанса да се бори за най-ценния трофей в Южна Америка. Междувременно пък Лионел Меси вече е номер "3" в историята на Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички