"Трябва да бъдеш запомнен с таланта, а не с печалбите": Ибрахимович атакува звездите в Саудитска Арабия


"Трябва да бъдеш запомнен с таланта, а не с печалбите": Ибрахимович атакува звездите в Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

1567 0

Една от най-колоритните личности в световния футбол за XXI век - Златан Ибрахимович, направи поредния си остър коментар. Шведът този път "скочи" на звездите, които осъществиха трансфер в Саудитска Арабия, наблягайки на това, че са отишли там заради парите.

Златан не спести нищо на никого

Преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър през януари беше катализатор за редица от най-големите звезди на играта да се присъединят към лигата с огромни договори през последните месеци, включително Неймар, Карим, Бензема, Садио Мане, Н'Голо Канте, Калиду Кулибали, Милинкович-Савич и много други.

"Имах предложения и от Китай, имах предложения и от Саудитска Арабия, но ситуацията е такава - какво точно искаш? Какви цели имаш? Казах, преди да започнем, че някои играчи трябва да завършат кариерата си на голямата сцена, защото това е върхът на тяхната кариера", сподели Ибра пред известния британски журналист Пиърс Морган.

"Трябва да бъдеш запомнен с таланта, а не с печалбите. Това, за което тренираме всеки ден, за което ни признават, е нашият талант и това е, за което искаш бъдеш запомнен като футболист. Мисля, че определени играчи, които достигнат определено ниво, трябва да спрат на определен етап и това трябва да бъде на голямата сцена".

Златан добави, че разбира защо играчи, които са се радвали на по-малък "финансов успех" в кариерата си, биха предприели трансфер в Саудитската професионална лига: "Някои футболисти се нуждаят от подобни ситуации, в които могат да спечелят много пари, защото през цялата си кариера не са взимали достатъчно".

Припомняме, че отборите в Саудитската професионална лига похарчиха близо 1 милиард долара за играчи през летния трансферен прозорец. Четири от отборите сега са собственост на публичния инвестиционен фонд на страната, който финансира и отцепилата се серия "LIV Golf".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ибра отговори дали сексът или головете носят по-хубаво чувство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички