С Ибрахимович и Роналдо в атака... 11-торката на Буфон в Ювентус изуми (СНИМКА)


С Ибрахимович и Роналдо в атака... 11-торката на Буфон в Ювентус изуми (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

6034 0

Джанлуиджи Буфон се превърна в поредната легенда на световния футбол, която се оттегля през 2023 година. 45-годишният световен шампион в кариерата си се състезава само за три клуба - Парма, Ювентус и ПСЖ. 

С категорична разлика е най-голям престоят му при "старата госпожа" - 685 срещи, докато с Парма са 265, а с ПСЖ - само 25. Именно в Торино среща едни от най-звездните съотборници, с които се подвизава по време на кариерата си. 

Броени дни, след като каза "сбогом" на професионалния футбол - Буфон посочи кои са най-знаменитите играчи, с които играе в Ювентус. 

Най-добрите, с които е играл в Ювентус

Неосъществената, но звездна 11-торка, започва именно с италианеца на врата, а пред него в отбрана оперират Лилиан Тюрам, Фабио Канаваро, Джорджо Киелини и Джанлука Дзамброта.

В центъра на терена са наредени Андреа Пирло, Павел Недвед и Едгар Давидс. Зад двамата централни нападатели е Алесандро Дел Пиеро, а атаката водят Златан Ибрахимович и Кристиано Роналдо. 

Припомняме ви, че от гореизброените играчи активни остават именно португалецът и Киелини. Роналдо се състезава от тази година в Саудитска Арабия, а италианецът е зад Океана в Лос Анджелис ФК.

Припомнете си сълзите на Буфон, щом Парма не успя да се върне в Серия А!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички