Два отменени гола на Карим Бензема костваха трите точки на Ал-Итихад (ВИДЕО)


Два отменени гола на Карим Бензема костваха трите точки на Ал-Итихад (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1007 0

Отборът на Ал-Ахли надви с минималното 1:0 воденият от Карим Бензема Ал-Итихад в срещата между двата състава от 9-ия кръг на Саудитската професионална лига. Победното попадение пък бе дело на Франк Кесие в 31-ата минута.

Развой на срещата

Гостите играха доста по-добре през първите 30 минути и след като стигнаха до половин дузина голови положения, откриха резултата с гол на Франк Кесие.

Играчите на Ал-Итихад реагираха светкавично и веднага започнаха да пресират здраво, притиснаха съперника и до края на полувремето отправиха три удара. До попадение не се стигна, като дори Фабиньо си изкара жълт картон и домакините оставиха надеждите за обрат за втората част.

След почивката домакините продължиха да търсят гола упорито и това се случи в 71-ата минута, когато Карим Бензема прати топката във вратата, пазена от бившия страж на Челси - Едуар Менди, но ВАР се наложи да се намеси и отмени гола.

До края играчите на Ал-Итихад демонстрираха абсолютно незнание пред съперниковата врата и дори контраатаките на отбора на Ал-Ахли бяха в пъти по-опасни и можеха да доведат до втори гол във вратата на Менди.

В продължението на срещата, което стигна цели 12 минути, Карим Бензема отново се разписа, като за пореден път попадението бе отменено. Бившата звезда на Реал Мадрид бе дълбоко зад последния в отбраната на гостите.

С успеха момчетата на Матиас Ясле прекратиха негативната серия от два поредни мача без победа, докато съставът, воден от Нуно Ешпирито Санто загуби за първи път от 1-ви септември насам, когато бе преклонена глава пред Ал-Хилал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички