"Магията" на Роналдо бе попарена от изящен гол, който обърка плановете на Ал Насър (ВИДЕО)


"Магията" на Роналдо бе попарена от изящен гол, който обърка плановете на Ал Насър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4675 0

Воденият от португалската суперзвезда Кристиано Роналдо - Ал Насър, загуби ценни точки от закъсалия Абха в мач от деветия кръг на Саудитската професионална лига, който завърши при резултат 2:2.

Ал Насър имаше всички шансове да си тръгне с трите точки. Домакините поведоха с 2:0, след като Отавио откри в третата минута, възползвайки се от магично подаване с пета на Кристиано Роналдо. В 28-ата минута пък Талиска удвои преднината на "соколите".

Абха обаче не се даде лесно и в 36' Саид Гуир се разписа от дузпа, за да намали на 1:2. През втората част бяха изпуснати много положения и от двата отбора, но в крайна сметка Карло Токо Екамби от Абха оформи крайното 2:2 с фамозен гол от близо 25 метра и двата отбора си разделиха точките.

Абха сложи край на серия от 10 поредни победи във всички турнири на Ал Насър. Воденият от Кристиано Роналдо отбор се намира на третата позиция в класирането с актив от 19 пункта, а след паузата за национални отбори ще мери сили с Дамак. Абха пък излиза от зоната на изпадащите и вече е 15-и със 7 точки на сметката си.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна фантастично за домакините. Oще в третата минута Ал Насър откри след страхотна атака, която бе завършена от Отавио след подаване с на Марсело Брозович, който пък бе изведен от Кристиано Роналдо по магичен начин с пета - 1:0. След попадението се стигна до още две положения за "соколите". Първо, Роналдо изведе Садио Мане в 10-ата минута, но не успя да овладее топката. След това, португалецът получи шанс да стреля с глава, но ударът му бе неточен.

Video edited on Kapwing

Логичното се случи и добрата игра на Ал Насър доведе до второ попадение за "соколите". В 28-ата минута Андерсон Талиска получи пас в наказателното поле и от непосредствена близост до вратаря Татарушану нанесе удар, който попадна право в целта - 2:0.

Video edited on Kapwing

В 33-ата минута бе отсъдена дузпа за гостите. Авторът на първото попадение Отавио фаулира противников футболист в собственото си наказателно поле. Зад топката застана капитанът на Абха - Саид Гуир, и не сбърка, за да намали изоставането до 2:1. Голът даде нужното самочувствие на гостите, които създадоха няколко положения преди почивката, а най-голямата заплаха за Ал Насър бе Екамби. В крайна сметка, вратата на Науаф не бе застрашена сериозно. В последните секунди преди края на полувремето Роналдо нацели напречната греда с глава, но бе в положение на засада.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Абха стартира по-добре втората част и наложи частична доминация на терена. "Соколите" обаче отвърнаха на удара с интересно положение в 57', когато Удар на Андерсон Талиска с глава профуча на сантиметри от страничния стълб.

Последваха силни минути и за двата тима, но така и не се стигаше до сериозно положение. В 68-ата минута Кристиано Роналдо успя да вкара топката във вратата на противника, но попадението му бе отменено заради засада. Само 7 минути по-късно пък португалецът стреля от свободен удар, но намери стената, построена от Абха.

В 88-ата минута се стигна до перфектна възможност за Роналдо. Португалецът бе изведен очи в очи с Татарушану и просто трябваше да го преодолее, за да се разпише. 36-годишният футболист обаче стреля по земя, а ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб на Абха. Във втората минута на добавеното време обаче Карло Токо Екамби попари домакините с фантастичен гол от близо 25 метра, за да оформи крайният резултат - 2:2.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Ал Насър: Науаф, Султан, Лаями, Лапорт, Телес, Алкхаибари, Отавио, Брозович, Талиска, Мане, Роналдо

Абха: Татарушану, Ал-Кюмази, Ногуера, Наджи, Сами, Криховяк, Камано, Матич, Ал-Хбеаб, Екамби, Гуир

ПРЕДИ МАЧА

Ал Насър се намира на четвъртата позиция в местния шампионат от Близкия Изток. Роналдо и компания са с актив от 18 точки и при евентуална победа днес ще могат да изпреварят Ал Итихад и Ал Хилал, и да се озоват на второто място в класирането.

Абха може да е точният отбор за целта. Клубът се намира в сериозна криза, като е загубил последните си 4 мача в Про лигата. Последният успех на тима дойде в края на август, когато надвит бе Ал Фейха с 2:1. Абха е на 16-ата позиция с 6 пункта (2 победи, 6 поражения).

През изминалата кампания двата отбора се срещнаха общо 3 пъти. И в трите случая Ал Насър си тръгна с победата и не остави съмнения, че има по-класния състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички