Тиери Анри не скри интереса си към конкретен национален отбор: Бих искал да получа нов шанс като старши треньор


Тиери Анри не скри интереса си към конкретен национален отбор: Бих искал да получа нов шанс като старши треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

635 0

Бившият футболист на Монако, Ювентус, Арсенал, Барселона и Ню Йорк Ред Булс - Тиери Анри, намекна ясно, че би се съгласил да поеме националния отбор на САЩ, ако постът му бъде предложен!

*45-годишният французин "окачи бутонките" в края на 2014 година. След това на два пъти бе помощник в националния отбор на Белгия, както и старши треньор на Монако (2018-19) и Монреал Импакт (2019-21).

Както е известно, американците останаха без селекционер, след като договорът на Грег Берхалтер изтече и сега трябва да си намерят ново лице, което да подготви тима за Мондиал 2026, който ще се проведе в Северна Америка (САЩ, Канада и Мексико).

"Дали познавам футболистите? Да, познавам ги. Дали познавам първенството? Да, познавам го. Дали искам да съм мениджър на определено ниво? Да, разбира се, че това е нещо, с което искам да се занимавам", заяви Тиери Анри в интервю пред "CBS Sports" и допълни:

"Това, че ще бъдеш домакин на световно първенство, не означава, че автоматично ще стигнеш далеч. Трябва да бъде ясно - какъв е планът ти, каква е философията ти, какво искаш да постигнеш. Когато зададеш тези въпроси, евентуално ще им откриеш отговора...".

Анри иска нов шанс

В същото време бившият голаджия даде ясно да се разбере, че не смята повече да се занимава с ролята на помощник треньор: "Да бъда №2 вече не е нещо, което бих искал да правя. Изпитвам огромен респект към Роберто Мартинес (б.р. - на когото помагаше в Белгия). Той ми даде възможност тогава, когато никой друг не го направи. Но, бих искал да получа нов шанс като старши треньор".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Тиери Анри разкри как трябва да реагира Арсенал след загубата от Манчестър Сити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички