Тиери Анри разкри как трябва да реагира Арсенал след загубата от Манчестър Сити


Тиери Анри разкри как трябва да реагира Арсенал след загубата от Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1075 0

Легендата на Арсенал - Тиери Анри призова бившия си отбор да покаже манталитет на победител, като се вдигне и отговори, след като претърпя тежка загуба срещу Манчестър Сити и загуби мястото си на върха във Висшата лига.

Това беше изключително важна среща и удължи серията без победа на "артилеристите" до четири мача във всички състезания. Тази серия започна със загуба с 1:0 от Сити във ФА Къп и Анри вярва, че сега Арсенал трябва да "копае на дълбоко и да покаже решителност", за да отвърне на удара в битката за титлата.

Сега ще бъде много трудно

" Мислех, че мачът за купата е много важен, защото има значение, когато е срещу отбор, срещу който се бориш за титлата", каза той по CBS Sports , когато го попитаха какво би казал на стария си отбор.

" Те дойдоха на вашия стадион и ви набиха, сега можете ли да покажете, че можете да отговорите? Защото от началото на сезона Сити трябваше да отговори на това, което Арсенал правеше. Можете ли да запазите самообладание, да отидете във Вила и да поправите това веднага през уикенда? И да покажете, че можете да вървите заедно с тях (Сити) през целия път и да се опитате да направите нещо на тяхно място, защото сега ще бъде много трудно.

Манчестър Юнайтед изостава, не знам дали могат да останат със Сити и Арсенал, кой знае. Но просто останете спокойни, загубихте от страхотен отбор днес, който доведе [Фил] Фодън, [Мануел] Аканджи – имате ли същата пейка в Арсенал? Не съм толкова сигурен.

Запазете самообладание. Загубихте този, но това не означава, че сега всичко трябва да отиде по дяволите. Запазете самообладание, отидете и опитайте да поправите нещата веднага срещу Вила и вижте какво можете да направите. Все още имате мач в аванс. ", бяха думите, с които Анри се опита да амбицира футболисти и ръководство да не падат духом и да спечелят титлата след 19 години суша.

А ето какво каза и Микел Артета, след като тима му беше напълно надигран от Манчестър Сити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички